středa 1. července 2015

Vynikající jablečno-tvarohové muffiny

Jablka v červnu asi nejsou úplně sezónní ovoce, ale nemůžu pořád dokola péct z reveně a jahod, že...takže jsem zkusila uvěřit ujišťování Kitchenette o tom, že tyhle muffiny jsou naprosto výtečné a okouzlujíci, a pustila se do nich.
Musím říct, že práce s nimi bylo o něco víc než s obyčejnými muffiny typu "smíchám těsto a naliju do formiček", ale v tomhle případě se to vyplatilo. Výsledek nám chutnal, ať už jako snídaně doma, snídaně v přírodě, svačinka nebo dezert po večeři...děkuji autorce za skvělý recept. (V mé verzi zřejmě o něco méně zdravý...zatím setrvávám u obyčejné hladké mouky.)
Na zhruba 20 muffinů:
Těsto: 1 a 3/4 hrnku hladké mouky, 3/4 hrnku třtinového cukru, polovina prášku do pečiva, 3/4 lžičky skořice, 3/4 lžičky mletého zázvoru, půl lžičky soli, půl hrnku oleje, 3/4 hrnku jablečného pyré, 2 nastrouhaná jablka, 2 rozšlehaná vejce (z toho 2 lžíce do náplně)
Náplň: 400 g měkkého tvarohu, 4 lžíce cukru, 2 lžíce vejce
Na posypku: 3 lžíce másla, 7 lžic třtinového cukru, 5 lžic mouky, trochu mleté skořice a zázvoru

Začala jsem přípravou posypky: ingredience smícháme a vytvoříme drobenku.
Ingredience na náplň taktéž jednoduše smícháme dohromady.
Jablka nastrouháme nahrubo a vyždímáme přebytečnou vodu.
Na těsto smícháme zvlášť suché ingredience (kromě jablek), zvlášť mokré ingredince, pak dáme vše dohromady a přidáme jablka.

Formičky plníme nejdříve ze 2/3 těstem, pak přidáme lžíci tvarohové náplně a posypeme drobenkou.
Pečeme na 170 stupňů asi 40 minut, drobenka zezlátne a ideálně se nic nespálí.:)

Žádné komentáře:

Okomentovat