čtvrtek 25. června 2015

Těstoviny s hráškovou pastou

Co se stane, když v Tescu nenajdu cuketu na cuketový koláč? Koupím hrášek...a pak nevím, co s ním. Už to skoro vypadalo, že čerstvý hrášek spořádáme jen tak, ale nakonec zvítězila chuť na normální večeři, konkrétně těstoviny s hráškem. Výhoda tohoto pokrmu je v tom, že je velmi nenáročný na suroviny, určitě jde bez problémů připravit s mraženým hráškem...a jako bonus zužitkujete zbylou šunku. Výsledek - zeleně osvěžující, schopný zasytit i zdatně substituovat špagety s kečupem.

Na dvě porce.
250 g vašich oblíbených těstovin, 100 g šunky, 400 g hrášku, 100 g tvrdého výrazného sýra - já měla kolibu, 2 lžíce olivového oleje, hrst bylinek (třeba máty)

Do horké vody dejte vařit těstoviny, na poslední dvě minuty přidejte polovinu hrášku. Z druhé poloviny hrášku připravte pesto - rozmixujte spolu s olejem, polovinou sýra a bylinkami. Až jsou těstoviny uvařené, smíchejte je s touhle zelenou směsí, přidejte na kousky nakrájenou šunku, posypte zbytkem sýra a ihned podávejte.


Žádné komentáře:

Okomentovat