čtvrtek 11. června 2015

Kokosové řezy s neviditelným ananasem

Rádi byste hodně koláčku s minimem práce? Různé buchty na plech typu perník jsou většinou nejlepší řešení. Já osobně tenhle typ zákusků moc často nepeču, ale tentokrát mi padl do oka recept na kokosové řezy. Původně jsem chtěla dezert vylepšit jahodami, ale ač uprostřed sezóny, Albert mi žádné vhodné nenabídl. Místo toho řezy ozdobily kostky ananasu - které mají téměř stejnou barvu jako piškot tvořící základ dezertu, takže tam skoro nebyly vidět. Ale ozdoba může být i chuťová, nemyslíte?

Na jeden plech:
2 hrnky polohrubé mouky, 3/4 hrnku krupicového cukru, půl hrnku másla, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva
Posyp: půl hrnku moučkového cukru, 1 hrnek strouhaného kokosu
Na záverečné kouzlo: kelímek smetany ke šlehání
Bonus: půl plechovky ananasu

Prvních šest ingrediencí smícháme a rozetřeme na pečicím papírem vystlaný plech. Po povrchu rozložíme kousky ananasu/jahod/nebo jiného ovoce dle vaší chuti a fantazie, posypeme směsí kokosu a moučkového cukru a dáme péct do trouby na 170 stupňů asi dvacet minut.

Po vytažení koláč mírně propícháme vidličkou a zalijeme neušlehanou smetanou - měla by se ihned vsáknout. Nemusíte spotřebovat celý kelímek...pokud máte nějaký nápad co se zbytkem. Každopádně by tato zálivka měla dezertu dodat vláčnost, která trvá, dokud ho celý nespořádáte.:)

Žádné komentáře:

Okomentovat