pátek 8. ledna 2016

Zapečené nachos

Slíbila jsem vám recepty od babičky a ono to zatím vypadá, že babička nepeče...a já taky ne. Což je víceméně pravda, nějak ve mě vánoční cukroví na čas utlumilo chuť na vše sladké. Bohužel to tak nefungovalo i se Silvestrem a chutí na vše nezdravé...Jako ukázku mého letošního silvestrovského party pohoštění pro dva strávníky, kteří Silvestra vlastně ani moc neslavili, zveřejňuji recept na zapečené nachos. Foto se nedochovalo...ale věřím, že si dokážete představit, jak takové jídlo vypadá.:)

Na Silvestra ještě neplatí novoroční předsevzetí...a tak si určitě můžete dovolit trochu hříchu v podobě zapečených tortilla chipsů. Dost možná zjistíte, že vzhledem k jednoduchosti přípravy získáte tak dobrou, byť jistě ne moc zdravou, pochoutku, že se pro její opakovanou přípravu najde příležitost i v novém roce. Na mě z tohoto jídla čiší esence fastfoodové Ameriky (správně by to možná mělo být Mexiko, ale já nachos pravidelně konzumovala na dětském táboře v USA, tak proto).

Zde by měl být nějaký hezký obrázek.

Na 4 party porce:
1 balení nachos (150g), 1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce, 1 konzerva Mexiko směsi (nebo samotné kukuřice), 1 chilli paprička, případně i trocha chilli omáčky, 1 větší cibule, 200g sýra, olej, sůl, pepř

Cibuli nakrájejte na větší kostičky a osmažte na troše oleje. Postupně přidejte chilli papričku na malé kousky, obsah konzerv a případně i nějakou zelenou bylinku (koriandr). Tak pět minut prohřívejte, pak ochutnejte a případně dochuťte dalším chilli. Sýr nastrouhejte. Troubu zapněte na 200 stupňů na gril. Do zapékací misky vrstvěte vždy nachos, zeleninovou směs a sýr, zakončete sýrem a dejte tak na 10 minut zapéct pod gril. Podávejte ideálně teplé.

Žádné komentáře:

Okomentovat