sobota 31. října 2015

Čoko puding

Zahlédla jsem v Prostřeno, jak měli soutěžící za úkol připravit domácí puding. A zahlédla jsem na mém oblíbeném blogu Smitten kitchen recept na čokoládový puding. Údajně jednoduchý. Prakticky také. Než se ale pustíte do přípravy, ujistěte se, že máte rádi, když je něco "hodně čokoládové". Jinak byste totiž mohli dopadnout jako můj tatínek, který prohlásil, že Dr Oetker je lepší. Čímž mě samozřejmě velmi zarmoutil.
Na 6 menších porcí:
200g čokolády (hořké, na vaření), 700ml plnotučného mléka (nebo kombinace polotučné + smetana), lžička vanilkového extraktu, 30g kukuřičného škrobu, 100g cukru, špetka soli

Čokoládu nalámejte na malé kousky. Smíchejte škrob, cukr a sůl, přilijte mléko a rozmíchejte. Zahřívejte na mírném ohni až téměř k varu, směs by měla mírně zhoustnout. Pak přidejte čokoládu, nechte rozpustit a vařte do požadované konzistence. Směs rozdělte do jednotlivých mističek a nechte pořádně vychladit (studené je to mnohem lepší).

Žádné komentáře:

Okomentovat