čtvrtek 15. října 2015

Kynutý cop se schwarzwaldskou šunkou a sýrem

Recept z Lidlu, který se už na první pokus povedl nad očekávání dobře. A na třetí pokus...asi tak stejně dobře.:) Největší mou inovací bylo, že jsem se přestala pokoušet o cop a spokojila se s obyčejnou roládou. Estetický vzhled dle mého moc neutrpěl, chuť se nemění a pracnost výrazně klesá. Nedávno jsem vám tu na výlet doporučovala slaný závin s řepou, takže tenhle výtvor musím doporučit taky. Je v něm sice výrazně méně zeleniny, ale chuť schwarzwaldské šunky v tomhle vláčném pečivu byste si rozhodně neměli nechat ujít! A pokud se vám nechce na výlet...jiní by vám tenhle cop (roládu) jistě doporučili k pohodovému večernímu posezení se skleničkou vína.
Na 1 velkou roládu (na 1 plech):
Těsto: 375g hladké mouky, polovina kostky droždí, 230ml mléka, 75g másla, špetka cukru a soli, 1 vejce
Náplň: 100g schwarzwaldské šunky, 150g tvrdého sýra (eidam), 200g zakysané smetany, 1 cibule, mletý pepř
Navíc: kmín na posypání, vejce na potření

Do vhodné nádoby dáme mouku, rozdrobené droždí a trošku soli a cukru, dobře promícháme. Mléko ohřejeme, smícháme s rozpuštěným máslem a přilijeme k mouce. Přidáme ještě jedno vejce a vypracujeme těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a na teplém místě necháme asi půl hodiny kynout.

Mezitím připravíme náplň - sýr nastrouháme/nakrájíme nadrobno, šunku taktéž, smícháme se zakysanou smetanou a 1 cibulí na kostičky. Opepříme a případně ochutíme ještě nějakou voňavou bylinkou.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněné ploše na velký obdélník. Kromě okrajů ho celý rovnoměrně potřeme šunkovo-sýrovou směsí. Pak zarolujeme do rolády a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem - roláda bude pravděpodobně delší, tak ji stočte do tvaru takového maxirohlíčku.

Před vložením do trouby předehřáté na 170 stupňů ještě cop potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem. Pečte 40 minut dozlatova, pak nechte chvilku odpočinout a podávejte, je to moc dobré teplé i studené a dokonce vydrží pár dnů vláčné.

Žádné komentáře:

Okomentovat