Na čtyři až šest porcí:
- 6 kuřecích paliček (nebo jinou část kuřete s kostí)
- 1 cibule
- 1 velká mrkev
- čtvrtka celeru
- 1 konzerva fazolí
- půl vaničky cherry rajčat
- 2 lžičky: mletého koriandru, kari, sušeného zázvoru
- hrst čerstvého koriandru
- sůl, pepř, olej
Nejprve jsem v hrnci na oleji zlehka osmažila kuře, aby kůže trochu zezlátla. Pak jsem kuře vyndala na talíř, do hrnce vsypala kolečka cibule a nechala změknout. Další přísadou je mrkev a celer plus koření, vše necháme chvilku smažit a rozvonět, pak zalijeme asi litrem a půl vody, vrátíme do hrnce i kuře a vaříme tak půl hodiny, aby zelenina změkla a kuře bylo uvařené.
Maso vyndáme a obereme od kosti. Do hrnce mezitím přidáme fazole a cherry rajčata, chvilku vaříme všechno dohromady a pak podle vlastního vkusu zpracujeme mixérem - já část zeleniny dala stranou, aby polévka nebyla jednolitý krém.
Zbývá už jen do polévky vrátít kuřecí kousky, odloženou zeleninu a bohatě zasypat zeleným koriandrem, který tomu dodá ten správný nádech exotiky.
Ač nejsem příznivcem kuřecího vývaru, tenhle výtvor si musím pochválit, moc mi to chutnalo.
Žádné komentáře:
Okomentovat