sobota 14. listopadu 2015

Jablečná roláda

Napadlo mě, že bych mohla upéct jablečnou roládu. Bez toho, abych předtím o nějaké takové slyšela. Já sice ne - ale internet ji znal. Minimálně ve verzi od Kluků v akci (tady). Recept vypadal jednoduše a tak vznikla roláda Naty v akci. Výrobní čas asi půl hodinky, dobrá sama o sobě nebo s vanilkovou zmrzlinou, obtížnost 1 - naprostý začátečník (který se nebojí rolování).
Jak na to:
4 jablíčka (250g v nastrouhané formě), 4 vejce, 150g cukru, 7 lžic polohrubé mouky, lžička skořice, skořice/cukr na posypání

Plech vyložte pečicím papírem. Z nastrouhaných jablíček mírně vymačkejte šťávu a smíchejte je se lžičkou skořice. Rovnoměrně je rozvrstvěte po pečicím papíru.
Vejce vyšlehejte s cukrem do husté a pokud možno světlé hmoty a do té vmíchejte mouku. Toto těsto vlijte na jablka a výsledek vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů. Pečte 15-20 minut.

A teď se nebojte: na ještě teplou roládu rozprostřete vlhkou (=namočenou a vymačkanou) utěrku, vše přiklopte druhým plechem a převraťte. Nyní odeberte první plech i pečicí papír a roládu s pomocí utěrky smotejte. Mírně a dekorativně pocukrujte a nechte vychladnout. I tento dezert doporučuji konzumovat v menším množství...a s vanilkovou zmrzlinou (nebo šlehačkou).

Žádné komentáře:

Okomentovat