čtvrtek 21. července 2016

Ty nejjednodušší sýrové sušenky

Nerada prohlašuji, že je něco nej... ale tyhle sušenky si označení nejjednodušší zaslouží (výrobek z listového těsta posypaného kmínem nepočítám). Recept si nemusíte zapisovat, snadno si jej zapamatujete. Tři suroviny ve stejném poměru, rychle smícháte, rychle rozválíte, rychle upečete...a rychle zkonzumujete. Za zveřejnění tohohle geniálního receptu děkuji blogu Crusty corner. Nám chutnaly ihned po upečení doma i druhý den už v Helsinkách (kam se jich podívalo o něco méně, než jsem doufala).

Na 1 velký plech sušenek:
200g strouhaného sýra (eidam, gouda, cokoli), 200g hladké mouky, 200g másla. Na ozdobení mletou papriku/kmín, vejce na potření.

Propracujte mouku s máslem, přidejte strouhaný sýr a vypracujte hladké soudržné tuhé těsto. Na ploše podsypané moukou ho rozválejte na placku. Tu rozkrájejte na kousky a ty pokládejte na plech vyložený pečicím papírem s malými rozestupy tak, aby se tam všechny vešly.
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Sušenky potřete rozšlehaným vejcem a ozdobte paprikou/kmínem/sušenými bylinkami. Dejte péct na 10-15 minut dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat