pátek 4. září 2015

Fazolové noky v rajčatové omáčce

Říkáte, že tento pokrm má divný název a foto je odrazující ještě víc? No, možná to tak je. Ale v reálu to tak strašné nebylo.:) Fazolové noky měly velmi fazolovou chuť...podruhé bych přidala nějaké výrazné koření, abych ji trochu přehlušila. Rajčatová omáčka byla moc dobrá a rozpečená mozzarella na povrchu skvělá. Přemýšlela jsem, jestli by mi tyhle dvě složky s bramborovými noky nechutnaly lépe, ale druhý den už jsem skoro nabyla dojmu, že to takhle bylo dobré. Ale experiment s jiným typem noků vám nezakazuji.
Na 4 ne moc velké porce:
Noky: 3 x 400g konzerva fazolí vaší oblíbené barvy, 1 vejce, 100g hladké mouky, olivový olej
Omáčka: 400g cherry rajčat, 500ml rajčatové passaty, 1-2 lžíce oregana, lžička cukru
Navíc: 2 balení mozzarelly (250g),  sůl, pepř

Fazole rozmixujte ideálně úplně dohladka. Přidejte vejce, půl lžičky soli a případně ještě nějaké koření. Pak postupně přisypávejte mouku a vytvořte soudržné a nepříliš lepivé těsto. To rozdělte na čtyři díly, z nich utvořte válečky a ty rozkrájejte na kousky, ze kterých vytvarujte pěkné noky.
Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a dejte péct do trouby na 150 stupňů na dvacet minut.

Na rajčatovou omáčku opékejte rajčátka v hrnci na troše olivového oleje, pak přilejte pyré, oregáno, sůl, pepř, cukr a chvíli vařte, až bude možné rajčata rozmačkat vidličkou.

Do zapékací mísy nalijte omáčku a do ní naskládejte noky. Nahoru položte plátky mozzarelly a nechte ještě asi půl hodiny zapékat.

Po upečení můžete ještě ozdobit něčím zeleným, třeba oreganem nebo bazalkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat