pondělí 21. září 2015

Dýňové špagety

S blížícím se podzimem mě vždycky přepadne chuť na dýně. Vlastně nevím, jestli "chuť" je to správné označení. Z chuťového hlediska dýně úplně mezi mé oblíbené suroviny nepatří. Ale líbí se mi její skvělá oranžová barva, svěží vůně...a tak to s ní jednou za čas zkusím. Tentokrát padla volba na dýňovou omáčku k těstovinám. I ta byla hezky oranžová a docela svěží. A kdybych přidala více vody, měla by zřejmě i konzistenci omáčky...takhle to bylo spíš dýňové pyré. Prostě vzhledem k těstovinám taková alternativa kečupu.;)

Na 2 - 3 porce těstovin:
250g špaget, 100g uzeného sýra, 250g dýně (Hokkaido), 1 cibule, 2 stroužky česneku, lžička mletého zázvoru, olej, sůl, pepř

Na oleji osmahneme cibulku, přidáme česnek na plátky, dýni na kostičky a mletý zázvor. Chvíli opékáme, pak osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody. Vaříme tak, aby dýně změkla.

Zároveň uvaříme špagety a nastrouháme sýr. Uvařenou dýni rozmixujeme, omáčku můžeme upravit do správné konzistence přidáním vody. Promícháme se špagetami, posypeme sýrem - a máme rychlou večeři.

Žádné komentáře:

Okomentovat