úterý 17. března 2015

Míša řezy

Hledám recept na Zebra řezy. Neznáte nějaký?:) Výsledek by měl být pruhovaný, černobílý a poživatelný. Ideálně i chutný....Zatím mě ale žádný z nalezených návodů neohromil, a tak jsem místo toho upekla Míša řezy. S nadějí, že s trochou šikovnosti by šly poskládat dvě patra na sebe a výsledek už by byl dostatečně pruhovaný na to, abych je mohla z Míšy překřtít na Zebru.

Po vyzkoušení klasických Míša řezů v trojvrstvém provedení (kakaový piškot, tvarohový krém a čoko poleva) si myslím, že by to šlo, ale že to je škoda. Míša řezy jsou totiž perfektní tak, jak jsou. Výborně chutnají, příprava je rychlá a nekomplikovaná, a chybějící suroviny seženete i v malé večerce.

Na jeden malý pekáček (pro početnější rodinky doporučuji dvojitou dávku):

Těsto
  • 3 vejce, zvlášť bílky a žloutky
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
Krém
  • 250 g tvarohu
  • 125 g másla 
  • 75 g cukru
Poleva
  • 1 balení Ledových kaštanů
  • 50 g Hery
Začneme přípravou kakaového základu. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme 3 lžíce horké vody. Z bílků ušleháme sníh. V jiné misce smícháme suché ingredience - mouku, sodu a kakao. Do této směsi postupně přidáváme žloutkový mix a olej. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a dáme asi na 20 minut péct do trouby předehřáté na 170 stupňů.

Zatímco je těsto v troubě, smícháme tvaroh se změklým máslem a cukrem do homogenní směsi. Pokud nám přijde málo sladká, můžeme cukru přidat o něco víc.

Těsto vyndáme z trouby, necháme trochu zchladnout, potřeme tvarohovým krémem a výtvor dokončíme polevou - zahřejeme rozlámanou tyčinku kaštanů a heru a až je směs zcela tekutá, opatrně ji nalijeme na tvarohovou vrstvu.

Necháme ještě aspoň dvě hodiny chladnout (no, minimálně do zatuhnutí čokoládové polevy) a pak krájíme na kostičky a konzumujeme s myšlenkami na Míšu.:)



Žádné komentáře:

Okomentovat