neděle 1. února 2015

Kuřecí prsa v sýrové omáčce

Máte chuť na něco intenzivně sýrového, a chleba se sýrem ji nedokáže uspokojit? Mně se to občas stává. Naposledy pomohl Albert magazín a jeho recept na zapečená kuřecí prsa. Tohle jídlo je velmi nenáročné na přípravu, sýrové chuti nabízí dostatek, a navíc spolehlivě zasytí. Vhodné i pro ty, co na kuřecí prsa pohlížejí jako na nejméně oblíbenou část kuřete.

Suroviny:
  • 4 - 6 kuřecích prsních řízků
  • 200 g ementálu
  • 125 g zakysané smetany (nebo jogurtu)
  • 125 g majonézy
  • 75 g strouhaného parmazánu
  • 1 - 3 prolisované stroužky česneku
  • sůl, pepř
Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Řízky naskládáme do zapékací mísy a poklademe plátky sýra. Zbylé suroviny smícháme v misce, část parmazánu můžeme ponechat na posypání. Výslednou směsí kuře zalijeme, posypeme zbylým parmazánem a dáme do trouby. Pečeme asi hodinku - během té můžete vymyslet, jaká bude ideální příloha. Já doporučuji bramborové noky, ale určitě to nebude špatné ani s těstovinami nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat