Na těsto potřebujete:
- 100g másla
- 200g hladké mouky
- 5 vajec
- špetku soli
Náplň připravíte z:
- 2 polotučné tvarohy (500g)
- smetana ke šlehání (250g)
- vanilkový cukr dle chuti
- 250g povidel
- 50-100 ml rumu do povidel
- případně ještě ztužovač šlehačky, já vynechala
Nejprve připravíme odpalované těsto. Nebojte, není to nic příšerně složitého - já to zvládla na první pokus. V hrnci přivedeme k varu 500 ml vody, máslo a špetku soli. Přimícháme mouku a mícháme, až se těsto přestane přichytávat k hrnci. Mělo by to trvat jen pár minut.
Těsto necháme vychladnout, poté po jednom zapracujeme vejce. Nakonec rozetřeme na dva plechy vyložené pečícím papírem (stačí tenká vrstva, i tak to možná vyjde jen na plech a půl...co se dá dělat) a dáme minimálně na 20 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů. Trouba by se během té doby prý neměla otvírat, aby těsto nespadlo. Já jsem v reálu pekla oba plechy zároveň celých 35 minut, těsto během té doby hezky zezlátlo a nafouklo se.
Až upečené pláty vychladnou, můžeme na jeden z nich konečně rozetřít nejdřív povidla smíchaná s rumem a poté předem připravenou směs z tvarohů, ušlehané smetany a cukru. Pokud chcete, aby se dezert lépe krájel, můžete druhý plát nakrájet na čtverce a ty pak rozložit na tvarohovou směs, jinak ho tam klidně můžete dát nenakrájený.
Věřím, že v tuhle chvíli už se moc těšíte, až budete moci ochutnat...tak do toho.:)
Žádné komentáře:
Okomentovat