čtvrtek 24. března 2016

Zeleninový salát s cizrnou

Neděle se opakují pořád stejně často, ale nedělní salát nějak párkrát vynechal...a tentokrát přišel na řadu ve středu. Krátká cizrnová přestávka stačila na to, aby mi opět tato luštěnina přišla jako lákavá ingredience. A v tomto salátu se navíc vyskytuje ve skromném množství - abych tomu mohla říkat cizrnový salát, chtělo by to aspoň jednu konzervu navíc (kterou bych klidně obětovala, kdybych nějakou doma měla). Vyrovnanými parťáky jsou tu okurka, rajče, červená paprika, chuťové ozvláštnění přináší kopr a k pocitu vydatného jídla napomůže balkánský sýr. Kontroverzní doplňky jako rozinky a mandle tentokrát chybí. Myslím, že tento salát by vás mohl uspokojit. :)

Na střední mísu salátu:
1 okurka, 250g cherry rajčat, 1 červená paprika, 1 konzerva cizrny, 100g balkánského sýra, 1 malý svazek kopru, lžíce dijonské hořčice, lžička medu, čtvrt hrnku olivového oleje, šťáva z půlky citrónu, sůl, pepř

Zeleninu nakrájejte na přibližně stejně velké kousky, cizrnu propláchněte, vše promíchejte v dostatečně velké nádobě. Přidejte balkánský sýr nakrájený na malé kousky. Ingredience na zálivku smíchejte a přidejte k nim nasekaný kopr. Zálivku přidejte do mísy k zelenině, promíchejte a dochuťte solí / pepřem. Salát je dobrý hned a nebo i druhý den jemně odležený.

Žádné komentáře:

Okomentovat