sobota 23. června 2018

Rebarborové trojúhelníčky


Ani já jsem letos nemohla ponechat rebarboru bez povšimnutí. Ostatně, je to mé oblíbené ovoce do koláčů...tedy spíš oblíbená zelenina.:) Po prohlídce receptů na rebarborové koláče z minulých let jsem si vzpomněla na výborné rebarborovo-jablečné pyré, které podávali ke snídani v jednom irském hotelu. Pak jsem si vzpomněla ještě na mou oblíbenou americkou kuchařku - a bylo jasno. Nechť jsou za hodinku upečeny rebarborové trojúhelníčky.

Na cca 30 trojúhelníků či jiných útvarů:
Těsto: 50g mandlí, 250g hladké mouky, 65g cukru, půl lžičky soli, 115g másla, 1 velké vejce
Náplň: 1000g rebarbory, 130g krupicového cukru, lžička skořice

Rebarboru oloupejte, nakrájejte, dejte do hrnce, smíchejte s cukrem a na mírném ohni vařte přiklopené 15 minut. Odkryjte, zvyšte teplotu na střední a dalších 15 minut vařte za občasného míchání, až je rebarbora rozvařená a směs dostatečně hustá. Ochuťte skořicí.
Mandle rozmixujte s moukou, cukrem a solí. Přidejte máslo a dále mixujte, až vznikne drobenka. Přidejte vejce a dále mixujte. Nakonec těsto vyklopte na pracovní plochu a dále zpracujte rukama, až bude hezky soudržné.
Na pomoučněné ploše rozválejte na placku a z té vykrajujte kolečka s průměrem 6-7 cm (můžete použít skleničku). Doprostřed každého kolečka dejte lžičku náplně a kraje zahněte tak, aby vznikly pěkné trojúhelníčky. Ty pokládejte na pečicím papírem vyložený plech.

Pečte v troubě na 190 stupňů asi 15 minut, až budou na okrajích zlatavé. Nechte trochu vychladnout a až poté ochutnejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat