Každou neděli večer je florbal. Já jsem tam ani jednou nebyla (stále trvám na tom, že týmové sporty nejsou pro mě), ale přesto to pro mě znamená jistý speciální režim. O půl desáté večer musí být připravená večeře pro jednoho hladového florbalistu. Který jí občas dá přednost před hospodou s kamarády. Speciální výzvu představuje fakt, že je vhodné vařit z domácích zásob, jinak to znamená výlet do nějaké blízkého - ale ne zas tak blízkého - obchodu.
(Pár uvedení na pravou míru, abyste si nemysleli, že florbalista je nějaký náročný - večeře být připravená nemusí a mám pocit, že občas po ní toužím spíš já než florbalista. A občas chutná spíš mě než florbalistovi. Ale věřím, že tyhle brambůrky s nivou chutnaly oběma.)
Na 2 naše porce:
cca 10 menších brambor (700 g), 100g nivy, 100g rukoly, případně v kombinaci s jinou zelení, 1 balení cottage sýra, hrst cherry rajčátek, trochu olivového oleje a citronové šťávy.
Brambory dobře omyjte, každý propíchněte vidličkou, rozmístěte na plech vyložený pečicím papírem, promíchejte se lžící olivového oleje a pečte na 170 stupňů doměkka, může to trvat třeba 45 minut. Mezitím promíchejte oba sýry s polovinou nasekané rukoly. Ze zbytku rukoly, rajčat, oleje a citrónu připravte jednoduchý salátek.
Upečené brambory nechte trochu vychladnout, rozpulte, opatrně vydlabejte a vzniklý prostor naplňte sýrovou směsí. Posypte čerstvě mletým pepřem a vraťte ještě na deset minut do trouby zapéct. Podávejte teplé a doplněné zeleninou.
Žádné komentáře:
Okomentovat