pátek 21. července 2017

Hummus talíř - fazolový s tuňákem

Hledám novou verzi nedělní pohody. Která se obejde bez nedělní návštěvy Roztok, ranní procházky podél Vltavy, oběda u babičky a odpoledne v lese na houbách. Přece jen, mám vlastní domov a nechci z něj při každé příležitosti utíkat...
Dnešní pokus spočíval v přípravě svěžího letního hummus talíře. Po více než roce od návštěvy Izraele už mám na tento pokrm zase občas chuť. Tato varianta byla neklasicky bez cizrny, zato s fazolemi a tuňákem. Pokusila jsem se vyvarovat se své tradiční chyby spočívající v přebití veškeré chuti citrónem a česnekem. Myslím, že se to docela povedlo a navíc, hummus talíř se vyplatí připravit už jen pro tu oku lahodící barevnost, nemyslíte?

Na dostatečné množství hummusu:
1 konzerva červených či bílých fazolí, 1 konzerva tuňáka - cca 160g, 2 lžíce sezamové pasty tahini, lžíce hustého bílého jogurtu, 2 stroužky česneku,  šťáva z půlky citrónu, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Obloha podle vaší chuti, např: vejce na hniličku, olivy, okurka, rajče, paprika...

Recept tentokrát netřeba uvádět. :)
(Prostě všechno rozmixujte v mixéru, ochutnejte, dochuťte, rozložte na talíř, ještě trochu pokapejte olivovým olejem, obložte čerstvou zeleninou a podávejte s bagetou či pita chlebem.)

Žádné komentáře:

Okomentovat