úterý 20. června 2017

Quesadilla s fazolovou pastou

Mám pocit, že patřím do té nešťastné skupiny lidí, co mají v létě větší chuť k jídlu než v zimě. Venku je třicet stupňů? Nevadí, i tak mě nějaký chleba se sýrem prostě neuspokojí. Občas pomůže nějaký studený salát, ale občas prostě potřebuji teplé jídlo. Vaření ale nepříjemně zvyšuje teplotu u nás doma, a tak jsou ideální jídla rychlá...nemám to jednoduché, viďte. :)
Ač to není vidět, v těhle quesadillách se schovávají tři malé cukety, výborná fazolová pasta, hromada čedaru a velmi decentní množství chilli papričky. Moc jsem si pochutnala. A té chilli papričky mohlo být klidně víc.
Inspirací mi byl recept na BBC Good Food. Další inspiraci na quesadilly jsem nedávno objevila v Gurmetu - příště budou quesadilly jahodové. :)

Na 4 quesadilly - 4 porce:
8 kusů tortil, 3 opravdu malé cukety, 200g čedaru, 1 plechovka červených fazolí (400g), 1 malá nepříliš pálivá chilli paprička, hrst lístků koriandru (přiznávám, měla jsem bazalku), 1 malý rajský protlak (70g), 1 cibule, 3 stroužky česneku, lžička kmínu, lžička uzené papriky, 2 lžíce olivového oleje, sůl
K podávání: zakysaná smetana a nějaký svěží salátek (já měla rajče + avokádo + kousek cukety + limetka + chilli + bazalka)

Cukety nakrájejte na plátky, rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, lehce pokapejte olivovým olejem, osolte a dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečte, dokud cukety nezměknou a lehce nezhnědnou, asi tak 20 minut.
Cibuli nakrájte na kostičky, česnek na plátky. Na troše oleje opékejte nejprve cibuli, pak přidejte česnek, kmín, nechte rozvonět, přidejte ještě protlak a uzenou papriku, zamíchejte, podlijte cca 2 lžícemi vody, přidejte slité fazole, zase zamíchejte a odstavte. Rozšťouchejte nebo rozmixujte na pastu, ochutnejte a případně dosolte.
Čedar nastrouhejte nahrubo a promíchejte s nasekanou papričkou a lístky něčeho zeleného.
Dále čtyřikrát opakujte toto: jednu tortillu potřete fazolovou pastou, rozložte na ni cukety, posypte sýrovou směsí, přiklopte druhou tortilou a dejte nasucho opéct na nepřilnavou / grilovací pánev (tu kdybych měla, budou mít quesadilly hezký pruhovaný vzor). Opékejte minutu až dvě z každé strany, aby tortilla zezlátla a sýr se rozpustil. Obracejte opatrně ideálně s pomocí nějakého velkého plochého nástroje.
Před podáváním rozkrojte každou quesadillu na čtvrtiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat