neděle 17. února 2019

Kuřecí steak s pistáciovým pestem

Ze své návštěvy Řecka na konci léta jsem si přivezla velké balení nesolených pistácií. Zdálo se to jako skvělý nápad: svěže zelené pistácie jako univerzální ozdoba na každý dezert, který připravím. Jenže na ozdobení dezertu stačí pár oříšků...Až nedávno jsem usoudila, že je načase dát pistáciím větší prostor, a tak vzniklo kuře s pistáciemi, doplněné špagetami s pistáciemi. Jedno pesto ochutí všechno. :) Jednoduchý recept pro dny, kdy se vám moc vařit nechce, a přesto chcete připravit něco dobrého. Nebo pro dny, kdy máte chuť na špagety, ale ne na kečup. ;)
Pro dobrý výsledek doporučuji dobré kuře, jeho důkladné opečení na pánvi a pak jen rychlou návštěvu trouby, ať není maso zbytečně vysušené. No a když se přeci jen vysuší - nebojte, ty pistácie jeho nedostatky trochu skryjí.

Pro 3 osoby, které mají rády zelenou:
Pesto: 50g vyloupaných nesolených pistácií, 30g parmazánu, 2 stroužky česneku, svazek hladkolisté petrželky (můžete použít i bazalku), 2 lžíce olivového oleje
Dále: 3 kuřecí prsa, 1 lžíce olivového oleje, 250g špaget, 30g parmazánu, sůl, pepř, chilli vločky

Všechny přísady na pesto rozmixujte na pastu. Pokud by byla moc hustá, přidejte ještě trochu olivového oleje.
Předehřejte troubu na 210 stupňů. Kuřecí prsa jemně naklepejte hřbetem ruky, osolte a vydatně opepřete. Na lžíci olivového oleje je z obou stran opečte hezky dozlatova, pro každou stranu by to mělo trvat asi tři minuty. Poté prsa dejte do malého pekáčku, horní stranu potřete asi polovinou pesta a dejte na 10 minut zapéct do trouby.
Mezitím uvařte špagety. Ty poté smíchejte se zbytkem pesta a trochou chilli.
Před servírováním špagety posypte sýrem a podávejte společně s kuřetem.

Žádné komentáře:

Okomentovat