sobota 18. března 2017

Fazolky s klobáskou

Někdy se mi stane, že týden plánuji, jak uvařím nějaké zajímavé jídlo a když na něj konečně přijde čas, zjišťuji, že na něj vlastně ani nemám moc chuť. Takový osud potkal třeba kuřecí prsa s přílohou z quinoy a pečené mrkve z minulého týdne. Můžou za to jednak ta kuřecí prsa, která jsem se ještě nenaučila připravovat tak, aby chutnala zároveň mně i muži - hodně propečená a šťavnatá - a jednak to, že jídlo patřící do kategorie "rychlá večeře" by prostě nemělo dát tolik práce.
Zato fazolky s klobáskou jsou rychlá večeře bez nejmenších pochyb, a to maximálně uspokojivá (dokud vám někdo neprozradí, že klobásky byly koupeny v supermarketu místo u řezníka, načež vám ihned začnou chutnat o poznání méně než před tímto odhalením). Mně teda chutnaly pořád stejně, a navíc tomu samému supermarketu musím poděkovat i za inspiraci k téhle večeři...

Na 4 dietní porce:
4 čerstvé (grilovací) klobásky (ideálně ty, co jejich obsah jde vytlačit ze střívka), 1 plechovka krájených rajčat, 1 plechovka červených fazolí, 1 plechovka bílých fazolí v rajčatové omáčce, 1 cibule, 4 stroužky česneku, hrst zelené petrželky, trocha oleje, sůl, pepř, lžička pálivé papriky

V pánvi rozehřejte malé množství oleje a na něm klobásky osmahněte ze všech stran, aby hezky zezlátly. Po pár minutách je vyjměte, do výpeku přidejte cibuli na kostičky, opékejte pár minut, přidejte česnek, opékejte tak minutu, a pak přidejte obsah všech konzerv a opečené klobásky, jemně osolte, opepřete a opaprikujte. Nechte tak dvacet minut prohřívat, aby se propojily chutě a omáčka trochu zhoustla. Nakonec přidejte nasekanou petrželku a podávejte samotné či s pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat