neděle 13. prosince 2015

Zapečené těstoviny s kapustou a klobáskou

Po kapustové polévce mi zbyla kapusta...a  tak nezbylo než hledat další recept s kapustou.:) Měli jsme chuť na zapečené těstoviny, a tak mi padla do oka tato zeleninovo-masová variace. Líbilo se mi, že i bez přídavku smetany nebyly těstoviny vůbec suché a kapusta jim dodala zajímavý chuťový rozměr. A díky klobásce by zase pokrm mohl uspokojit i masožravce - no prostě myslím, že tohle jídlo ráda někdy zopakuji.

Pro 4 osoby:
350g těstovin, 400g klobásek, 400g kapusty, 150g goudy, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, olej

Klobásy nakrájejte na kolečka (já použila bylinkové světlé na gril Albert), cibuli na kostičky, česnek na plátky. Těstoviny uvařte ve vroucí vodě doměkka, slijte a trochu vody z vaření uchovejte. Osmažte nejdříve cibuli, pak přidejte česnek, klobásku a nakonec i kapustu nakrájenou na proužky. Nechte ji trochu zavadnout a zmenšit objem a pak odstavte.

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Sýr nastrouhejte nahrubo. Do zapékací nádoby umístěte těstoviny, kapustou směs z pánve, promíchejte, mírně osolte, opepřete, přidejte sběračku až dvě vody z vaření těstovin a polovinu strouhaného sýra a znovu zamíchejte. Zbytkem strouhaného sýra těstoviny posypte a dejte asi na 20 minut zapéct do trouby.

Žádné komentáře:

Okomentovat