středa 10. srpna 2016

Kuře v citrónové omáčce

Pomalu se odvažuji zase experimentovat s novými recepty nejen doma. A tento experiment byl odvážný dost - kuře se spoustou citronu. Chutnalo to velmi svěže, zprvu jsem si vůbec nebyla jistá, zda to není moc kyselé a zda jsem neměla zůstat u osvědčeného kuřete teriyaki, ale druhý den už jsem neváhala a citrónovou chuť si užívala. A to znamená, že třeba brzy bude další nový recept. Teoreticky i z nové kuchyně. Ale to ještě není jisté.

Na 4 porce:
4 kuřecí prsa, 200ml bílého vína, 400ml slepičího vývaru, 2 lžíce kaparů, 200ml smetany na vaření (či ke šlehání, pokud chcete), 3 stroužky česneku, sůl, pepř, hrst čerstvé petrželky, 2 lžíce mouky, 1 velký citron, 2 lžíce kukuřičného škrobu, olivový olej

Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a poprašte moukou. Na rozehřátém oleji je postupně všechna zprudka osmažte dozlatova.

Vyjměte z pánve, přidejte trochu oleje a asi minutu na něm opékejte plátky česneku. Přidejte víno, přiveďte k varu, přidejte slepičí vývar a smetanu, přiveďte znovu k varu a případně dosolte/dopepřete.

Pro zahuštění omáčky přidejte trochu kukuřičného škrobu rozmíchaného v malém množství vody.
Nakonec přidejte ještě šťávu z citronu, opečené kuře a s pokličkou prohřívejte dalších pět minut.
Na závěr můžete přidat ještě kapary - pokud je máte aspoň trochu rádi - a hotové jídlo posypat petrželkou. Omáčky by mělo být dostatečné množství, výborná je třeba s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat