pondělí 13. června 2016

Muffiny "jahodový cheesecake"

Jahody jsou mé nejoblíbenější ovoce a jelikož je jejich sezóna tak krátká, je třeba si ji náležitě užít. Tyhle muffiny byly vybrány proto, že jsem chtěla vytvořit něco sladkého, co přežije cestu vlakem na Vysočinu...a následné pěší putování s velkým batohem. Nakonec se jelo autem, muffiny byly docela křehké, a tak skončily pro jistotu uloženy v plastové krabičce, kde přežily docela bez problémů. Než jsme je dojedli jako dezert před večeří (o 30 km později). V konkurenci s instantními těstovinami nemohly svůj souboj prohrát. :) (Ale kamarád vařil fazole s uzeným a kukuřicí a ty byly vzhledem k podmínkám velmi, velmi dobré, příště se třeba inspiruji...) Inspirace na muffiny pocházela opět od Sally.

Na 18 muffinů:
Těsto: 115g másla, 120g hnědého cukru, 2 vejce, 120g hustého bílého jogurtu, lžička vanilkového extraktu, 220g hladké mouky, lžička jedlé sody, lžička prášku na pečení, půl lžičky soli, 300g jahod
Krémová náplň: 200g krémového sýra, 1 žloutek, 3 lžíce cukru krystal, lžička vanilkové esence
Drobenka: lžička skořice, 50g hnědého cukru, 60g hladké mouky, 60g másla

Na drobenku smíchejte sypké přísady, přidejte máslo na kostičky a prsty propracujte do podoby drobenky.
Ingredience na náplň spolu prošlehejte a odložte stranou.
Na těsto utřete máslo s cukrem, přidejte vejce, jogurt a vanilku.
Zvlášť smíchejte mouku, sodu, prášek do pečiva a sůl.
Do košíčků na muffiny dejte lžíci těsta, trochu krému, a tak pokračujte, než ingredience vypotřebujete. Posypte drobenkou.
Pečte 5 minut na 220 stupňů a dalších asi 20 minut na 175 stupňů.


Žádné komentáře:

Okomentovat