Na 18 muffinů:
Těsto: 115g másla, 120g hnědého cukru, 2 vejce, 120g hustého bílého jogurtu, lžička vanilkového extraktu, 220g hladké mouky, lžička jedlé sody, lžička prášku na pečení, půl lžičky soli, 300g jahod
Krémová náplň: 200g krémového sýra, 1 žloutek, 3 lžíce cukru krystal, lžička vanilkové esence
Drobenka: lžička skořice, 50g hnědého cukru, 60g hladké mouky, 60g másla
Na drobenku smíchejte sypké přísady, přidejte máslo na kostičky a prsty propracujte do podoby drobenky.
Ingredience na náplň spolu prošlehejte a odložte stranou.
Na těsto utřete máslo s cukrem, přidejte vejce, jogurt a vanilku.
Zvlášť smíchejte mouku, sodu, prášek do pečiva a sůl.
Do košíčků na muffiny dejte lžíci těsta, trochu krému, a tak pokračujte, než ingredience vypotřebujete. Posypte drobenkou.
Pečte 5 minut na 220 stupňů a dalších asi 20 minut na 175 stupňů.
Žádné komentáře:
Okomentovat