pondělí 4. dubna 2016

Panzanella

Tenhle salát bych jednoznačně zařadila do kategorie lehkých letních salátů. Současné teplé počasí ale způsobuje, že mám na takové saláty chuť už v dubnu. I s lehce nazelenalými cherry rajčátky a ne zas tak starým chlebem mi tento salát chutnal. Jeho největší výhodou bude asi variabilita - máte doma nějakou zeleninu, s kterou si nevíte rady? Starý chleba, který by se jinak nejspíš vyhodil? Do tohoto salátu můžete tohle všechno přidat a nejspíš vám nikdo nevyčte, že už to není panzanella.

Na mísu salátu:
500g cherry rajčat, půl svazku bazalky. 125g mozzarelly, 1 červená cibule, 3 plátky staršího chleba, 1 červená paprika
Zálivka: 10 lžic olivového oleje, 2 lžíce vinného octa (nebo citronové šťávy), 1 lžíce dijonské hořčice, sůl, pepř

Chleba natrhejte na malé kousky a dejte na chvíli do trouby, aby se vysušil / opekl.
Zeleninu nakrájte všechnu na přiměřeně velké (malé) kousky, sýr také. Ingredience na zálivku dobře promíchejte. Nakonec smíchejte vše včetně chlebových kostek dohromady. Nebojte se, že se chléb rozmočí, je to tak správně.

Žádné komentáře:

Okomentovat