neděle 18. listopadu 2018

Klobásky s paprikou

Tenhle příspěvek se původně měl jmenovat "Skotská snídaně". Suroviny by byly podobné - kvalitní klobásky, pravá slanina, brambory... ale výsledek odlišný. Přípravou skotské snídaně jsem si sice prošla, k výsledku pořídila skromnou fotodokumentaci... ale celý ten proces mě natolik vyčerpal, že mi nepřijde správné vás k přípravě této luxusní snídaně nabádat taky. Navíc, jediná opravdu skotská součást snídaně, totiž bramborové placičky tattie scones, zdaleka nedosáhla kvalit bramborových placek mé babičky. A tak jsem se rozhodla, že si tu své místo více zaslouží až jídlo, které vzniklo ze zbytků oné opulentní snídaně. Poctivá kaše v kombinaci s klobáskou na paprikové směsi byla až nečekaně dobrá.

Na 2 porce:
6 menších čerstvých vepřových klobásek, 1 červená paprika, 1 větší cibule, hrst zelené petrželky, 3 plátky pravé anglické slaniny, olivový olej, balsamicový ocet, sůl, pepř + poctivá bramborová kaše

Cibuli nakrájejte na plátky, slaninu na kostičky, papriku také. Petrželku nasekejte.
Na troše olivového oleje zvolna opékejte nejprve pouze cibuli, až trochu zezlátne, přidejte slaninu a papriku a dále opékejte, aby zelenina byla měkká. Pak přidejte i klobásky, které ze všech stran lehce osmahněte. Zalijte dvěma lžícemi balsamicového octa a případně dále dochuťte solí, pepřem či cukrem. Nakonec vmíchejte něco zeleného, třeba petrželku.

Klobásky posaďte na hotovou bramborovou kaši, posypte paprikovou směsí a snězte. Nemusí to být k snídani. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat