pondělí 2. dubna 2018

Cizrnovo-rajčatové kari

Ze zeleninových jídel mám momentálně vzhledem k útržkům informací, které mám o svém spolubydlícím, jisté obavy. Ty vedou třeba k tomu, že než něco podobného jako tohle kari uvařím, žádám o svolení. Když se taková žádost načasuje na vhodný moment - nebo když se dá předpokládat, že spolubydlící neví, jaké složky jídlo podobně záhadného názvu jako kari obsahuje - tak vše skončí souhlasem a já se mohu pustit do vaření. Pak se vše sní a pak, až získám odvahu i na další, přirozeně následující fázi, budu zjišťovat, jestli to samé můžu uvařit ještě někdy. Tentokrát jsem si poslední fázi dovolila vynechat a spokojila se s vlastním pocitem, že to bylo dobré a že alespoň některým členům mé rodinky by to určitě chutnalo. Takže pojďme na kari. :) (Recept je původně z Apetitu.)



Na 4 porce:
1 plechovka cizrny, 1 plechovka rajčat, 1 plechovka kokosového mléka (400 ml), 2 cibule, hrst cherry rajčat, 2 stroužky česneku, a koření - 1 lžička garam masaly, 1 lžička kurkumy, 1 lžička mletého koriandru, více či méně podle chuti, sůl, pepř a olej

Cibuli nakrájejte na půlkolečka, rajčata na čtvrtky, česnek na plátky. V pánvičce rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte tak pět minut. Poté přidejte česnek a koření, další minutu opékejte, aby se koření hezky rozvonělo, pak přidejte rajčata z plechovky a vařte deset minut. Poté přijde na řadu kokosové mléko. Osolte, opepřete a vařte ještě deset minut, omáčka by měla lehce zhoustnout. Nakonec přidejte čerstvá rajčata a cizrnu, prohřejte a podávejte - ideálně posypané koriandrem a rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat