neděle 27. listopadu 2016

Kukuřičný salát

Tak jsem zase jednou strávila svou polední pauzu pročítáním receptů a výsledkem byl tento kukuřičný salát. A stálo to za to (za to úsilí při hledání toho pravého receptu, samotná příprava nebyla obtížná). Žena měla výbornou pestrobarevnou svačinku a muž měl slušnou večeři po návratu ze sauny. A kdyby toho muž tolik nesnědl, žena by měla i zdravý oběd do práce. Ale to nějak nevyšlo, s čímž jsem trochu počítala...pobyt v sauně kupodivu netlumí chuť do jídla.

Na 2 pořádné porce: 1 sáček mražené kukuřice (400g), 4 střední brambory, (ne nutně) čtvrtka celeru, 8 cherry rajčat, 1 červená cibule, hrst petrželky, 3 lžíce bílého vinného octa, 4 plátky slaniny, lžička uzené papriky, olej, sůl

Brambory a celer oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Plátky slaniny opékejte na pánvi nasucho dokřupava. Pak je odeberte, do pánve nasypte brambory s celerem, pokud je třeba, přidejte trochu oleje a smažte tak deset minut, aby zelenina trochu změkla. Přidejte mraženou kukuřici, promíchejte a dále restujte. Nakonec přidejte uzenou papriku a sůl, ochutnejte a nechte trochu vychladnout.
Cibulku nakrájejte nadrobno, stejně tak rajčata a petrželku. Slaninu natrhejte na kousky. Ve větší míse pak všechno smíchejte. Dochuťte vinným octem a podávejte vlažné či o pokojové teplotě.

Žádné komentáře:

Okomentovat