středa 9. listopadu 2016

Česnekovo-petrželový krém

Už jsem vám říkala, jak se to má s nedělním florbalem? Muž hraje florbal a žena vaří večeři. A oba je to baví, ač si muž myslí, že by bylo lepší, kdyby florbal hráli oba. Žena si zase myslí, že by bylo lepší, kdyby měla víc času, aby stíhala kromě večeře i upéct dezert...
Dnešní česneková polévka byla blízko k typu polévek, kterému se spíše vyhýbám. Bílý krém jemné chuti mě nějak neláká. Tady to zachraňoval ten česnek - a samozřejmě opečená houstička. Vlastně mi to chutnalo dost, musím se zase jednou pochválit.:)





Ingredience na minimálně 2 porce: 10 stroužků česneku, 1 cibule, 1 velká petržel, 300ml mléka, 500ml kuřecího vývaru, sůl, pepř, 2 lžíce zakysané smetany, olej
Ozdoby: opečené chlebové kostičky, strouhaný sýr/parmazán, lístky rukoly

Česnek oloupejte a polovinu stroužků nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte najemno, petržel na větší kusy. Na troše oleje pozvolna opékejte cibuli a plátky česneku, než trochu zhnědnou. Pak přidejte petržel, zalijte mlékem a vývarem, lehce osolte a opepřete a vařte tak 20 minut, aby petržel změkla. Přidejte zakysanou smetanu a tyčovým mixérem rozmixujte na hladký krém. Dochuťte zbylým rozdrceným česnekem a případně dalším pepřem a solí.
Podávejte třeba s kostičkami chleba, nebo s něčím zeleným, nebo se sýrem, nebo klidně i se vším dohromady.

Žádné komentáře:

Okomentovat