neděle 20. listopadu 2016

Fazolová polévka

Mexická fazolová. Z fazolí v rajčatové omáčce z konzervy, no asi to nebude vrchol mého kuchařského umění, ale přesto ji mám ráda. U rodičů bývaly plechovky fazolí vždy v zásobě ve skříni, nějaká mrkev a petržel se zpravidla také našla, a tak tuto polévku bylo možné uvařit téměř kdykoli. Teď už to neplatí, moje zásoba fazolí se zpravidla rovná nule, ale i tak si na tuhle polévku občas ráda vzpomenu. A když budete chtít malé vylepšení, osmažte si k tomu sýrovou quesadillu, do mexického ladění pokrmu skvěle zapadne.

Na 1 menší hrnec polévky:
2 plechovky fazolí v rajčatové omáčce, 2 mrkve, čtvrtka celeru, 1 cibule, lžíce mouky, trochu kečupu, něco zeleného, olej, sůl, pepř, chilli

Cibuli nakrájejte na kostičky, mrkev a celer buď nastrouhejte, nebo nakrájejte na podobně velké kusy. Na oleji osmahněte cibuli, přihoďte zbylou zeleninu, přidejte lžíci mouky a chvíli míchejte. Pak přidejte obsah obou plechovek fazolí, další vodu/vývar do požadovaného množství polévky, osolte, přidejte trochu chilli a tak čtvrt hodinky vařte. Pak ochutnejte, dochuťte kečupem a osvěžte něčím zeleným. Při konzumaci si zkuste připadat jako v Mexiku. :)


Žádné komentáře:

Okomentovat