čtvrtek 29. září 2016

Tortilly s kuřetem a rýžovou směsí

Tenhle příspěvek je v jednom ohledu historicky první. Možná jste si všimli, že fotky jídel už nějakou dobu jsou ještě horší než dřív a navíc se na nich objevuje podivný oranžový ubrus. Co to znamená? Znamená to, že už nějakou dobu občas něco uvařím v jiné kuchyni než dřív (tentokrát opět vanilkové). Než vymyslím, jak tu fotit jídlo aspoň na bílém podkladě a s dostatkem osvětlení, asi to bude ještě chvíli trvat... Ale na kvalitu jídla to snad nijak zásadní negativní vliv nemá a na kvalitu mého života také ne, nebojte se.
A tenhle příspěvek je první, který zároveň píšu ve svém novém útočišti. Tortilly jsme uvařili a snědli už před nějakou dobou, a tak jsem mezitím lehce pozapomněla přesné složení ingrediencí i originální zdroj inspirace...ale zásadní pro úspěch je podle mě dobré ochucení kuřete, což se vám s kombinací chipotle a kečupu povede dozajista snadno. (Kečup základ úspěchu, však to znáte. :))

Na 2 - 3 porce:
Svazek jarní cibulky, 3 stroužky česneku, půl hrnku rýže, malá plechovka kukuřice, šťáva z jednoho citronu, svazek koriandru, 400g kuřecího masa, 100g slaného sýra (jadel), 2 lžíce chipotle omáčky, 2 lžíce kečupu, zakysaná smetana, 6 velkých tortill, sůl, pepř, olej

Rýži uvařte klasickým způsobem cca ve dvojnásobném množství osolené vody.
Maso nakrájejte na drobné kousky, smíchejte se solí a pepřem a zprudka opečte na pánvi. Po chvíli přidejte chilli (chipotle) omáčku a kečup a ještě chvíli opékejte.
Na jiné pánvi na oleji osmažte na kousky nakrájené jarní cibulky (zelenou část nemusíte použít všechnu), česnek a stonky koriandru. Po chvíli přidejte i kukuřici, šťávu z citronu, uvařenou rýži a ještě chvíli smažte.

Tortilly ohřejte v mikrovlnné troubě či nasucho na pánvi a můžete plnit: rýžová směs + maso + kostičky sýra + listy koriandru + zakysaná smetana. Zabalte, snězte a můžete balit další. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat