neděle 19. května 2019

Na severní pobřeží

Druhá fotoreportáž se pokusí popsat krásy severního taiwanského pobřeží. Nepatří sem žluté dlouhé písečné pláže - ty hledejte spíše na tropickém jihu - ale o bizarní i krásné jevy převážně geologického charakteru není nouze. A pak o přeplněné autobusy - cesta zpět do Taipeie byla zážitkem sama o sobě. Ten ale zdokumentován nemám...
Cestou na taipeiské metro potkáváme malé tržiště. Tohle asi není lilek - ale myslím, že v Kaohsiungu jsem tyhle fialové krasavce měla ke snídani.

Po strastiplné cestě plným vlakem do Keelungu a stresujícím hledáním správného autobusu se konečně ocitáme v naší turistické destinaci: Yehliu.
Do Yehliu se jezdí kvůli geoparku s útvary podobnými přerostlým smržům. Na nejznámější z nich, Královninu hlavu, se stojí fronty.
Abyste se s ní pak mohli vyfotit. Třeba i se svým domácím mazlíčkem.
Nás davy zprvu dost odrazují, a tak míříme směrem od houbiček. Cesty vedou rozpálenou džunglí až na špici poloostrova. Létají tu obří motýli.
Takhle osamělé útvary potkáte jen málokdy.

Podle předpovědí se některé z nich brzy zřítí.

Filmová hvězda. (V noci je vše barevně nasvíceno.)

Jsme obklopeni mořem.

O kus dále podél pobřeží na západ leží zelené pruhy Laomei.
Jedná se o sezónní atrakci - řas je prý nejvíce v dubnu a květnu. Jsme tu správně. :)
Stejně jako spousta místních turistů...
Ta zelená byla úžasná.
Fotografové zde mají o zábavu postaráno. Načasovat stisknutí spouště tak, abyste zachytili stříkající vodu, není vůbec jednoduché.



1 komentář: