sobota 27. června 2020

Těstoviny s rajčatovým pestem

Co si pomyslíte o blogerce, která vám přizná, že si občas dopřeje obyčejné špagety s kečupem? Že je to matka tří dětí, která v časové tísni nemá jinou možnost? Že určitě vyrábí skvělý domácí kečup, kterým jídlo povznese na jiný level? Že má doma muže, který se nenechá přesvědčit, že čerstvá rajčátka jsou lepší než kečup? Nic z toho není pravda, ale stejně si je občas dám.
A občas si pochutnám i na nějaké vylepšené verzi, jako třeba této. Jen mě mrzí, že trochu podléhám varování ohledně vlivu těstovin na mou postavu. Jinak by mi následující pokrm připadal jako výborné, nenáročné, lehké letní jídlo.

Na 2 vydatné porce:
250g těstovin, 50g sušených rajčat, půl svazku bazalky, 2 stroužky česneku, trocha chilli vloček, hrst mandlí, 30g pecorina, olivový olej, sůl, pepř, 120g mozzarelly, hrst čerstvých rajčat

Nejdříve připravte pesto: do mixéru dejte sušená rajčata, bazalku (pár lístků nechte stranou na závěrečné dozdobení), česnek, chilli, mandle a polovinu pecorina, přidejte trochu oleje ze sušených rajčat (nebo olivového oleje) a rozmixujte na pastu. Ochutnejte, dochuťte solí a pepřem.
Těstoviny uvařte v osolené vodě al dente nebo tak, jak máte rádi. Hrnek vody z vaření těstovin ponechte, zbytek slijte. Těstoviny nyní smíchejte s pestem a trochou zbylé vody z vaření tak, aby omáčka byla hezky krémová. Vmíchejte natrhanou mozzarellu a nakrájená čerstvá rajčata. Na talíři můžete ještě posypat zbylým pecorinem a bazalkou. Podávejte ihned.

Žádné komentáře:

Okomentovat