Na 1 koláč (průměr 26 cm):
1 balení mraženého listového špenátu (400g), 160g žervé, 100ml smetany na vaření, 3 vejce, 100g strouhaného čedaru, 50g strouhaného parmazánu, 2 menší cibule, sůl, pepř, olej
+ těsto na quiche, doporučuji to z mého receptu na klasický quiche lorraine (recept)
Začněte přípravou těsta. Během toho, co bude odpočívat v lednici, zvládnete připravit špenátovou náplň. Cibuli nakrájejte na plátky a smažte na troše oleje, až začne zlátnout. Přidejte špenát a nechte ho rozehřát, osolte, opepřete. V misce smíchejte žervé, vejce, smetanu, čedar a část parmazánu - zbytek můžete nechat na posypání.
Těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu. Můžete deset minut předpéct, ale není to nutné. Přidejte špenát, zalijte sýrovou směsí, lehce promíchejte, posypte zbylým sýrem a dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Koláč pečte asi půl hodinky, až těsto dostane zlatý nádech.
Žádné komentáře:
Okomentovat