Masové koule, o kterých se teď chystám psát, jsme jedli někdy před měsícem celý víkend. Bylo jich spousta, a kdyby nebyly o něco slanější, než bych ráda, byly by určitě i moc dobré. Takhle musím vyzdvihnout rajčatovou omáčku, která byla opravdu dobrá i v nezměněné podobě. Apetit má občas pravdu: recept.
Koule: 1000g vepřového mletého masa, 100g rozmixovaného toastového chleba, 100ml mléka, 2 vejce, čtvrt lžičky soli, lžička mletého římského kmínu, lžička sladké papriky, pepř
Omáčka: 2 konzervy krájených rajčat, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 malý rajčatový protlak, 1 lžička hnědého cukru, 2 lžíce balsamicového octa, 250ml hovězího vývaru, sůl, pepř, olej
Toastový chléb namočte do mléka. K této hmotě přidejte maso, vejce a koření. Dobře promíchejte, tvarujte kuličky a ty pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů.
Cibulku nakrájejte nadrobno, česnek na plátky. Vše opékejte asi 5 minut na olivovém oleji. Poté přidejte protlak, cukr, balsamico a míchejte asi minutu. Poté přidejte rajčata, vývar, osolte, opepřete a zvolna vařte. Až budou kuličky upečené, můžete přidat i ty.
Podávejte např. se špagetami, posypané sýrem a petrželkou. A nebo jen tak s bagetkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat