Dnešní česneková polévka byla blízko k typu polévek, kterému se spíše vyhýbám. Bílý krém jemné chuti mě nějak neláká. Tady to zachraňoval ten česnek - a samozřejmě opečená houstička. Vlastně mi to chutnalo dost, musím se zase jednou pochválit.:)
Ingredience na minimálně 2 porce: 10 stroužků česneku, 1 cibule, 1 velká petržel, 300ml mléka, 500ml kuřecího vývaru, sůl, pepř, 2 lžíce zakysané smetany, olej
Česnek oloupejte a polovinu stroužků nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte najemno, petržel na větší kusy. Na troše oleje pozvolna opékejte cibuli a plátky česneku, než trochu zhnědnou. Pak přidejte petržel, zalijte mlékem a vývarem, lehce osolte a opepřete a vařte tak 20 minut, aby petržel změkla. Přidejte zakysanou smetanu a tyčovým mixérem rozmixujte na hladký krém. Dochuťte zbylým rozdrceným česnekem a případně dalším pepřem a solí.
Podávejte třeba s kostičkami chleba, nebo s něčím zeleným, nebo se sýrem, nebo klidně i se vším dohromady.
Žádné komentáře:
Okomentovat