A občas si pochutnám i na nějaké vylepšené verzi, jako třeba této. Jen mě mrzí, že trochu podléhám varování ohledně vlivu těstovin na mou postavu. Jinak by mi následující pokrm připadal jako výborné, nenáročné, lehké letní jídlo.
Na 2 vydatné porce:
250g těstovin, 50g sušených rajčat, půl svazku bazalky, 2 stroužky česneku, trocha chilli vloček, hrst mandlí, 30g pecorina, olivový olej, sůl, pepř, 120g mozzarelly, hrst čerstvých rajčat
Těstoviny uvařte v osolené vodě al dente nebo tak, jak máte rádi. Hrnek vody z vaření těstovin ponechte, zbytek slijte. Těstoviny nyní smíchejte s pestem a trochou zbylé vody z vaření tak, aby omáčka byla hezky krémová. Vmíchejte natrhanou mozzarellu a nakrájená čerstvá rajčata. Na talíři můžete ještě posypat zbylým pecorinem a bazalkou. Podávejte ihned.
Žádné komentáře:
Okomentovat