Na 4 dostatečně velké porce:
400 g mraženého lesního ovoce, 75 g cukru, 60g kukuřičného škrobu
Na dokončení: šlehačka a něco zeleného na ozdobu (zde vidíte mátu a nesolené pistácie)
Ovoce dejte do rendlíku spolu s vodou (250 ml) a cukrem (já zkusmo přidala i pár hřebíčků) a vařte, až je ovoce zcela měkké. Poté si vezměte na pomoc cedník a směs přes něj propasírujte tak, abyste získali co nejvíc šťávy s dužinou, ale všechna semínka zůstala stranou. Výslednou směs vraťte do hrnce, přiveďte k varu a poté přidejte škrob dobře rozmíchaný s trochou vody (80 ml). Ztlumte plamen a metličkou energicky míchejte do zhoustnutí. Kdyby vám ve směsi zůstaly hrudky, použijte tyčový mixér.
Hotovou hmotu rozdělte do čtyřech pohárků a nechte vychladnout. Před podáváním doplňte štědrou porcí šlehačky a ozdobte něčím zeleným a jedlým (petrželku nedoporučuji).
Žádné komentáře:
Okomentovat