Jinak recept jsem použila od Foodlovera, nejdřív jsem přemýšlela o tom, že bych udělala knedlíčky neplněné a jahodovou omáčku k tomu, ale nakonec zvítězila tradice - já osobně proti teplým jahodám nic nemám, vytvořit ty knedlíčky dá sice trochu práce, ale není to tak strašné.
Na 20 malých knedlíků:
20 menších jahod, 500g měkkého tvarohu (v kostce), 250g hladké mouky + navíc na vytváření knedlíčků, 2 žloutky
K servírování: rozpuštěné máslo, cukr moučka, tvaroh na strouhání
Tvaroh, mouku a žloutky smíchejte - nejdřív vařečkou, pak rukou - v hladké těsto. Na pracovní ploše trochu podsypané moukou z něj vytvořte váleček a ten rozkrájejte na dvacet placiček. Z nich s pomocí další mouky, aby se těsto nelepilo, tvořte knedlíčky - v každém jedna jahoda.
Knedlíky vložte do vroucí vody a vařte asi deset minut.
Podávejte, jak máte rádi - já s tvarohem, máslem a trochou cukru.
Žádné komentáře:
Okomentovat