Zato fazolky s klobáskou jsou rychlá večeře bez nejmenších pochyb, a to maximálně uspokojivá (dokud vám někdo neprozradí, že klobásky byly koupeny v supermarketu místo u řezníka, načež vám ihned začnou chutnat o poznání méně než před tímto odhalením). Mně teda chutnaly pořád stejně, a navíc tomu samému supermarketu musím poděkovat i za inspiraci k téhle večeři...
Na 4 dietní porce:
4 čerstvé (grilovací) klobásky (ideálně ty, co jejich obsah jde vytlačit ze střívka), 1 plechovka krájených rajčat, 1 plechovka červených fazolí, 1 plechovka bílých fazolí v rajčatové omáčce, 1 cibule, 4 stroužky česneku, hrst zelené petrželky, trocha oleje, sůl, pepř, lžička pálivé papriky
V pánvi rozehřejte malé množství oleje a na něm klobásky osmahněte ze všech stran, aby hezky zezlátly. Po pár minutách je vyjměte, do výpeku přidejte cibuli na kostičky, opékejte pár minut, přidejte česnek, opékejte tak minutu, a pak přidejte obsah všech konzerv a opečené klobásky, jemně osolte, opepřete a opaprikujte. Nechte tak dvacet minut prohřívat, aby se propojily chutě a omáčka trochu zhoustla. Nakonec přidejte nasekanou petrželku a podávejte samotné či s pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat