Na 2-4 porce:
Polenta: 250g instantní polenty, litr vody, sůl, lžíce másla, 40g parmasánu
Houby: 500g žampionů či jiných pevných hub, 3 stroužky česneku, malý svazek šalvěje, 1 cibule, olivový olej, lžíce balsamica
Žampiony či jiné (jedlé) houby nakrájejte na větší plátky, cibuli na kolečka, česnek na plátky, šalvěj také můžete trochu pokrájet. Na olivovém oleji opečte nejprve cibuli, pak přidejte česnek a po chvilce i žampiony. Smažte docela zprudka, ať zbavíte žampiony přebytečné vody. Přidejte trochu balsamica, osolte, opepřete a přidejte něco zeleného, třeba tu šalvěj.
Polentu zalije dostatečným množstvím vody podle návodu na obale, osolte, přiveďte k varu a vařte cca pět minut. Poté odstavte, vmíchejte máslo a sýr, případně ještě trochu koření, nechte chvilku odpočinout a pak podávejte s připravenými žampiony.
Žádné komentáře:
Okomentovat