Na 9 docela velkých kusů:
Těsto: 350g hladké mouky, 150g másla, 2 vejce, 1 kelímek zakysané smetany, lžička cukru, špetka soli
Dovnitř: 500g mletého vepřového masa, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř
Máslo nastrouhejte a smíchejte s moukou. V jiné misce prošlehejte vajíčka s větší částí zakysané smetany(120g), cukrem a solí. Obě směsi smíchejte a pokud je to třeba, přidejte ještě trochu mouky. Měli byste získat pěkné elastické těsto. Zabalte ho a dejte ho na 30 minut odpočinout do ledničky.
Cibuli nakrájejte na drobno, smíchejte s mletým masem a prolisovaným česnekem. Přidejte čtvrt lžičky soli a trochu pepře, zbylou zakysanou a třeba i dvě lžíce vody, aby náplň nebyla suchá.
Odpočinuté těsto rozdělte na zhruba 9 stejně velkých kusů. Z každého vyválejte kolečko, doprostřed dejte trochu náplně, tu zformujte do válečku a přeložte přes ni těsto. Okraje dobře uzavřete. Hotové kibinai pokládejte na plech vyložený papírem na pečení a potřete rozšlehaným vejcem.
Pečte v troubě na 200 stupňů asi 30-40 minut dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat