Recepty většinou uvádí hovězí maso, ale já použila především kvůli úspoře času vepřovou kýtu a z jistých praktických důvodů také kus kuřecího prsíčka. Jako zeleninová složka pokrmu u mě byla zastoupena kukuřice, klasicky se přidává spíš hrášek nebo fazole. No a pak jsem doma měla čistě náhodou mátu - o které jsem téměř jistá, že tam nepatří, ale nakonec to bylo zajímavé ozvláštnění. K tomu rýži a strouhaný sýr - to prostě k mexickému guláši patří.:)
Na 4 mexické porce:
600g (vepřového) masa, 1 střední plechovka kukuřice, 1 cibule, 100g strouhaného sýra, 200g rýže, 1 větší rajský protlak, lžíce chilli omáčky, sůl, pepř, olej
Na oleji opečte nejprve samotnou cibulku, pak přidejte osolené kostky masa a nechte chvilku zatáhnout. Přidejte celý rajský protlak, chvilku opečte, zalijte zhruba dvojnásobným množstvím vody a nechte pod pokličkou vařit cca hodinku. Před koncem přidejte kukuřici, pokud se u vás najde nějaká vhodná zelená bylinka, tak i tu, a dochuťte dle libosti chilli omáčkou, solí a pepřem.
Podávejte s rýží a posypané strouhaným sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat