Na 2 porce:
6 menších čerstvých vepřových klobásek, 1 červená paprika, 1 větší cibule, hrst zelené petrželky, 3 plátky pravé anglické slaniny, olivový olej, balsamicový ocet, sůl, pepř + poctivá bramborová kaše
Cibuli nakrájejte na plátky, slaninu na kostičky, papriku také. Petrželku nasekejte.
Na troše olivového oleje zvolna opékejte nejprve pouze cibuli, až trochu zezlátne, přidejte slaninu a papriku a dále opékejte, aby zelenina byla měkká. Pak přidejte i klobásky, které ze všech stran lehce osmahněte. Zalijte dvěma lžícemi balsamicového octa a případně dále dochuťte solí, pepřem či cukrem. Nakonec vmíchejte něco zeleného, třeba petrželku.
Klobásky posaďte na hotovou bramborovou kaši, posypte paprikovou směsí a snězte. Nemusí to být k snídani. :)
Žádné komentáře:
Okomentovat