Se mnou je to takto: od experimentu se nechám odradit jen málokdy. Když výsledek jíme oba, je to ok, ale když pak musím porci pro čtyři sníst sama, jsem z toho dost nešťastná. A v posledním týdnu se mi něco podobného stalo hned dvakrát - nejdřív jsem si dovolila dát do čokoládového koláče 3 lžíce arašídového másla - koláč zůstal nepochopen - a poté jsem se odvážila uvařit tohle jídlo. První den zůstala polovina večeře nesnědená. No, byla jsem nešťastná opravdu dost.:) Ale narozdíl od koláče mi tohle jídlo chutnalo i druhý a další den, takže ho tu uveřejním jako levnou a rychlou večeři, zvláště pro milovníky zelí.
Na 4 porce:
250g rýže, 400g mletého masa (mix, klidně trochu tučnější), 1 velká sklenice kysaného zelí, 1 cibule, 3 stroužky česneku, olej, pět kusů hřebíčku, sůl, pepř
Rýži dejte uvařit v osolené vodě s hřebíčky(poměr rýže:voda asi 1:1,5). Cibuli nakrájejte na kostičky, osmažte, přidejte mleté maso a smažte hezky dohněda. Osolte, opepřete. Přídejte utřený česnek. Zelí slijte, překrájejte na menší kusy a také přidejte k masu.
Až bude rýže měkká, zamíchejte ji do zelné směsi, můžete ještě chvilku prohřát - a pak už je čas na podávání. Kečup se silně nedoporučuje a strouhaný sýr také ne.
Žádné komentáře:
Okomentovat